Németországi társasház tetőtéri beépítése nagypaneles technológiával

Projekt kezdete/Év

2023

Épület jellege

Társasház

Projekt mérete (m2)

834

A németországi Schlingenben készült társasház negyedik emeletén található tetőterének beépítésére kaptunk megrendelést, melyet a ház adottságainak megfelelően végül nagypaneles technológiával oldottunk meg. Ennek a megoldásnak több előnye is van, többek között az időjárás-függetlensége, hiszen a jól megkötött beton alapra ezzel a technológiával télen is lehet építkezni. Az első ütemben 574 négyzetméter készült el, majd a másodikban még 250 négyzetméter, mindehhez 162,14 m3 faanyagot használtunk fel.

Hasonló projekten gondolkodik? Lépjen velünk kapcsolatba!

Gyártás és építés nagypaneles technológiával

A német partnercég megbízásából készült projekt során kifejezetten a nagypaneles technológiában meglévő tapasztalatunkkal tudtunk bizonyítani. A hat kamionnal kiszállított anyagokat a januári időszakban is rövid idő alatt összeállítottuk: két hét alatt készült a szerkezet, majd újabb két hét alatt a homlokzat, a tetőszigetelés és a belső párazárási munkálatok. Ezen folyamatok a többi kivitelezési elemmel is jól összehangolhatóak, így nem csúsztak egymásra fázisok, minden határidő a terveknek megfelelően tartható.

Blog

Szakértő csapatunk nem csupán a tevezés és a kivitelezés terén mozog otthonosan, de szívesen megosztja a projektek során szerzett tapasztalatokat is. Olvasson bele legújabb blog cikkeinkbe és írjon nekünk, ha valamely téma részletesebben érdekli!