Kattints Kattints

Aliante Build

20+ év

Cégünk a faipar iránt elhivatott, szakképzett csapat, 20 éves szakmai tapasztalattal

100+

Fából készült házat, faszerkezetet készítettünk

10+

Alvállalkozó segíti csapatunk munkáját

Fából készült szaletli

Szakszerű faépítészet az Aliantétól

Cégünk alapítói faipari mérnökök, akik közel két évtizede „szerettek bele” a fába. Ebből alakult ki a faépítészet iránti érdeklődésük, amiben mára elmélyültek és otthonosan is mozognak. Elköteleződésük rendkívül produktív, nyitottak az újdonságokra és az előremutató építészeti megoldásokra is. Ezt szeretnék vállalkozásukkal és a cég által készített referenciamunkákkal is elmondani, megmutatni, éreztetni, átadni.

A legjobb alapanyagok, szakszerűen kezelve

Csak a legjobb anyagokkal dolgozunk, és azokat mindig megfelelően kezeljük, hogy a faelemek épségét és tartósságát ne befolyásolják sem az időjárás viszontagságai, sem az erős napsugarak (UV sugárzás).
 
Hogy miért fontos a faanyag megfelelő kezelése?

Mert ha ez elmarad, a fa összeszáradhat, szétrepedhet, elkorhadhat. Egyetlen faszerkezetes családi ház vagy bármilyen faszerkezetű építmény esetében sem megengedhető, hogy az alapanyagokat tönkre tegyék időjárási tényezők vagy kártékony rovarok. Mindezek ellen védelmet nyújt a fa szakszerű kezelése.

Milyen előnyökkel rendelkezhet egy fából épült ház?

Nagy örömünkre manapság egyre nő az érdeklődés a gerendaházak, rönkházak iránt. Ezek is teljes értékű otthonokká tudnak válni, megfelelő szigeteléssel ellátva és szinte bármilyen formában, kivitelben építhetők, mint a téglaházak.
Utóbbihoz képest több előnyös tulajdonsággal is rendelkezik egy fából készült épület. Egyrészt rendkívül gyorsan felépül, így az építkezés ideje jócskán lerövidülhet: nem tart hosszú hónapokig, esetenként évekig. Ezen kívül az építkezés viszonylag „tiszta”, mivel nincs falazás, inkább csak falburkolás. És még egy kis extra pozitívum, amit kevesen tudnak: a fának rendkívül jó hőtartási tulajdonságai vannak, így télen tartja a meleget, nyáron viszont kellemesen hűvös.

 

Aliante Build

Ajánlatkérés